Daikin климатици , започват производството на климатици заредени с фреон R32

Daikin климатици започнаха да произвеждат климатици като използват слабо зареден фреон R32.

Така от Daikin изпълниха заявеното стартиране на производство на климатици с R32,както беше заявено от  техен говорител миналата година в Осака,Япония.В новите климатици които за сега се произвеждат  само на пазара в Индия,започна  да се замества  добре познатия фреон R 410A с  R32, които  спада  към категорията на лесно запалим. Daikin  започват всичко от пазара в Индия.

daikin Новите климатици ще се произвеждат в завода  на Daikin в Ниймрана в Раджастан. Директорът на Daikin Air-Conditioning India PVT LTD потвърди информацията: „Като една от най-големите световни компании за климатици Daikin  трябва да води играта на нововъведенията  като използва революционния  фреон R32, който е най-балансирания фреон до сега.“ Този вид фреон патентован от Daikin  гарантира ниски въглеродни емисии  и никаква опасност за озоновия слой на планетата .

119616876.daikin-ftxs60j-rxs60jDaikin много сериозно са се заели със задачата да произвеждат  така наречените „зелени продукти“,които не заплашват земята от замърсяване  и могат да редуцират глобалното затопляне до минимум.От индийското представителство на Daikin заявиха че през 2013  продуктите използващи новия R 32 фреон ще достигнат до всички индийски пазари за климатици. Мисията  e R32 да измести напълно използвания до сега от Daikin  R410A.

Въвеждането на R32  в битовите климатици потвърждава заявленията на Daikin да използват този вид фреон занапред.Това е сериозно  за изместването на  добре познатия фреон  R410A който масово се използва в последните години от всички производители на климатици в световен мащаб.

Daikin стартираха употребата  на новия слабо запалим фреон още през есента на 2012 година.Амбициите на японската корпорация са да наложат използването на R32 за всякакви типове климатици. Масово използвания при съвременните климатици R410A, скоро ще бъде заместен от R32.Същността на R410A или двата  вида фреон  смесени  при неговата формула  са точно R32  и R 125. Фреон  R125 е добавен  в R410A  само поради свойството да е незапалим,кото прави R410A  не запалим газ.

Явно японците искат да отстранят R125  и да остане чистия R32,котюйто да си остане слабо запалим. Все още остава загадка кога Daikin ще започне производството  на климатици с фреон R32 в заводите си  в Европа, които на края ще стигнат и до България.За сега въведението е само за Индия ,но ще видим и климатици с фреон R32 и на европейският пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.