Политики за поверителност

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

1. Обща информация

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

Muli-Klima отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и не ги съхранява по-никакъв начин след това.

Наша отговорност е да посочваме ясно каква информация събираме и как си служим с нея, за да подобряваме работата ви с услугите ни.Разбираме, че всички посетители на нашия уеб сайт имат право да знаят, че личните им данни няма да бъдат използвани за каквито и да било непредвидени от тях цели и няма да попаднат случайно в ръцете на трета страна.

Ние се задължаваме да запазим поверителността на цялата информация, която ни предоставяте и се надяваме, че това ще бъде оценено от Ваша страна.

С изключение на посоченото по-долу, ние не споделяме, не продаваме или не предоставяме на трета страна никаква информация, събрана от нашия уеб сайт.

2. Информация, която обработваме с Вашето съгласие

В зависимост от конкретния случай Multi-Klima обработва (или може да обработва) данните ви при следните условия:

  • обработката е необходима за изпълнение на задълженията на Multi-Klima по сключения с вас договор за изпълнение на услуга/поръчка;
  • обработката е необходима за изпълнение на изискванията, съдържащи се в нормативната уредба;
  • обработката е с цел предоставяне на информация въз основа на изрично дадено от вас съгласие за запитване/поръчка, услуга или друго;
    налице е някое от другите условия, посочени в член 6, алинея 1 от Регламента.

Multi-Klima съхранява данните ви по време на срока на договора за услуга/поръчка и след преключване на договорните задължения Multi-Klima изтрива всички данни и не съхранява никакви данни за потребителите. В случай на сключен договор, приложимата нормативна уредба задължава Multi-Klima да съхранява данните ви за изпълнение на задълженията си по гаранционни условия.

С цел осигуряване на по-ефективен контрол на физическите лица върху данните им Регламентът им предоставя редица права, в това число: право на информация, право на достъп, право на коригиране, право на изтриване, право на ограничаване на обработването, право на преносимост на данните, право на възражение при автоматизирано вземане на решения, право на оттегляне на дадени съгласия за обработка. Условията, при които могат да бъдат упражнявани тези права, са уредени в член 7, алинея 3 и в Глава III (членове 12 до 23) от Регламента.

За информация и въпроси, свързани с политиката на Multi-Klima за защита на личните данни, можете да се обръщате към нас като използвате данните ни за връзка в контактната страница.

3. Предоставената информация е с разбирането, че тя ще бъде споделена с трета страна

Нашият Уеб сайт е информационен и не предлага публикуване на Ваша лична информация. Ние по никакъв начин и смисъл не качваме лична информация на клиентите ни в рамките на сайта. Всяко запитване или попълване на форма в сайта, съдържащо лични данни не се запазва на сайта. В сайта можем да оповестим единствено данни, съдържащи фирмена информация на наши клиенти и партньори, която е общодостъпна на сайта на Търговския регистър на Република България.

В сайта има приложения, които могат да събират лични данни за използването на трети страни, като Google, Facebook, Pinterest и други.

Такива са:

  • бутони за споделяне и харесване на социални мрежи, които са поместени на сайта.

При публикуването на лична информация зависи от Вас да се убедите в нивото на поверителност на всяка една от посочените социални мрежи, които може да ги използват. За Ваше улеснение добавяме линкове към страниците за Privacy Policy на изброените по – горе социални мрежи и платформи.

Политика за защита на личните данни:

Google Analytics Privacy Policy – Нашият уеб сайт използва тази платформа.
Google.bg
Facebook Privacy Policy – Нашият уеб сайт използва тази платформа.

Не използваме конкретно тази информация, освен за да може тя да бъде показвана или споделяна за целите на популяризирането на дискусиите и достъпа до всички функции на този сайт, включително да се свържете с нас чрез нашия формуляр за връзка.

В страници съдържащи публикации на нашия сайт, Вие имате възможност да добавяте коментари под всяка една от публикациите, като преди натискането на бутона за публикуване на Вашия коментар, Вие се съгласявате, че Вашите (лични данни) – Име и Фамилия ще бъдат изложени на показ и може да станат достояние на „Трети страни“, върху които ние нямаме контрол.

След като информацията Ви влезе в публичното пространство, като Ваше име, когато коментирате, нямаме контрол над това, което може да направи всяка отделна трета страна с нея. Ние не поемаме отговорност за действията на трети страни.

При условие, че молбата Ви е разумна и няма правно основание да я запазим, тогава по наша преценка може да приемем искането Ви да изтриете личната информация, която сте публикували. Можете да направите заявка, като се свържете с нас на адрес multiklima@abv.bg

4. Използване на информацията, която събираме чрез автоматизирани системи, когато посещавате нашия уеб сайт

– Бисквитки (Cookies)

„Бисквитките“ са малки текстови файлове, които се поставят на твърдия диск на Вашия компютър от Вашия уеб браузър, когато посещавате някой уеб сайт. Те позволяват съхраняване на информация, събрана на една уеб страница, докато не е необходима за използване на друга, позволяваща на уеб сайта да Ви предостави персонализиран опит и собственика на уеб сайта със статистически данни за начина, по който използвате уеб сайта, за да може да се подобри. Някои „бисквитки“ могат да продължат за определен период от време, като например един ден, или докато затворите браузъра си. Други продължават безкрайно. Вашият уеб браузър трябва да Ви позволи да изтриете всичко, което изберете. Той също така трябва да Ви позволи да предотвратите или ограничите използването им.

Нашият уеб сайт използва „бисквитки“. Те се поставят от софтуер, който работи на нашите сървъри, и от софтуер, управляван от трети страни, чиито услуги използваме.

Когато посещавате за първи път нашия уеб сайт, ние Ви питаме дали искате да използваме „бисквитки“. Ако решите да не ги приемате, ние няма да ги използваме за Вашето посещение, освен за да запишете, че не сте се съгласили да ги ползвате за друга цел. Ако решите да не използвате „бисквитки“ или да предотвратите използването им от настройките на браузъра си, няма да можете да използвате цялата функционалност на нашия уеб сайт.

5. Лични идентификатори от активността Ви в браузъра

Записите от Вашия уеб браузър към нашите сървъри за уеб страници и друго съдържание на нашия уеб сайт се записват.

Записваме информация като Вашия доставчик на интернет услуги и Вашия IP адрес. Също така записваме информация за софтуера, който използвате, за да разглеждате нашия уеб сайт, като например вида на компютъра или устройството и резолюцията на екрана. Ние използваме тази информация, за да оценим популярността на уеб страниците на нашия уеб сайт и как изпълняваме функцията за предоставяне на съдържание за Вас. Ако сме съчетани с друга информация, която познаваме за Вас от предишни посещения, данните вероятно биха могли да бъдат използвани, за да Ви идентифицират лично, дори ако не сте влезли в нашия уебсайт.

6. Информация, която получаваме от трети страни

Тази информация не може да бъде разпозната от нас или от Вас. Тя идва в структуриран вид, под формата HASH редове, която може да прочете единствено бисквитката, която е инсталирана на Вашето устройство, с което сега или предишен път сте посетили нашия Уеб сайт.

7. Данните се обработват единствено в Европейския съюз

Нашият Уеб сайт се хоства на сървъри разположени в България и поддържани от Суперхостинг.BG , като оперираме на Българския пазар, който се намира на територията на ЕС.

8. Достъп до лична информация

По всяко време имате правото да изискате от нас да Ви бъде предоставена информация, какви лични данни пазим, като ни изпратите заявка за това на: multiklima@abv.bg

След като получим искането, ще Ви кажем кога очакваме да Ви предоставим информацията и дали ние изискваме такса за това.

9. Правото да бъдете забравени

Ако желаете да премахнем всякаква информация, която поддържаме в електронен и писмен вид за Вас, трябва да изпратите заявка на multiklima@abv.bg, като ние ще Ви информираме дали имате право на това. Съгласно регламента, ние можем да Ви откажем премахването на информацията за Вас в случай, че тя е нужна за влезли в сила договорни отношения.

10. Проверка на Вашата информация

Когато получим молба за достъп, редактиране или изтриване на лична идентифицируема информация, първо трябва да предприемем разумни стъпки, за да потвърдим самоличността Ви, преди да Ви предоставим достъп или да предприемем каквито и да било действия. Това е важно, за да защитите информацията си.

Други случаи

11. Използване на сайта от Деца

Ние не продаваме продукти или предоставяме услуги за закупуване от деца, нито продаваме на деца.
Събираме данни за всички потребители и посетители на тези райони независимо от възрастта и очакваме, че някои от тези потребители и посетители може да бъдат деца. Съгласно регламента и Приложените допълнения от страна на Република България, за деца, които трябва да дадат съгласие без нужда от настойник за тази цел, са деца навършили 14 годишна възраст.

12. Възможност за оплакване

Ако не сте доволни от нашата политика за поверителност или ако имате оплаквания, трябва да ни съобщите за това по имейл. Нашият адрес за тази цел е multiklima@abv.bg.
Ако спорът не бъде разрешен, ние се надяваме, че ще се съгласите да се опитате да го разрешите, като се ангажирате добросъвестно с нас в процес на посредничество или арбитраж.
Ако по някакъв начин сте недоволни от това как обработваме Вашата лична информация, имате право да подадете жалба до българския орган за защита на личните данни (КЗЛД). Това може да се направи на https://www.cpdp.bg/

13. Период на съхранение на лични данни

Освен ако в настоящото известие за поверителност не е посочено друго, запазваме Вашите лични данни само толкова дълго, колкото се изисква от нас:

да Ви предоставим услугите на уеб сайта, включително четене, коментиране, влизане в профила и свързване с нас.

14. Съответствие със закона

Нашата политика за защита на личните данни е съставена така, че да спазва законодателството на всяка страна от ЕС или юридическата юрисдикция, в която може да бъде достъпен уебсайтът, като се има предвид, че личните данни ще бъдат обработвани в ЕС. Ако смятате, че не отговаря на закона на Вашата юрисдикция, бихме искали да чуем от Вас.

Възможно е да актуализираме това известие за поверителност, когато е необходимо. Условията, които важат за Вас, са тези, публикувани тук на нашия уебсайт в деня, в който използвате нашия уебсайт.

Ако имате някакви въпроси относно нашата политика за поверителност, молим свържете се с нас.

Последна актуализация – 15.05.2018 г.

 
Обади се сега

0898/677-962

052/460-060

* за консултация или безплатна информация