Топ марки климатици в света

Топ марки климатици в света и как да изберем правилния климатик? Решили сте да закупите климатик? Объркани сте и се лутате между различните марки и възможности?
В тази статия ще се опитаме да ви помогнем и да направим задачата ви по-лесна, като ви представим топ марки климатици и компании в световен мащаб.

Когато купувате климатично устройство, е важно да обърнете внимание не само на декларираните технически свойства, но и на името на производителя. Някои от тях са се доказали с високото си качество и ние ще се спрем на тях. Статията представя най-добрите производители на климатични системи, които можете да намерите на пазара днес.

Климатиците са необходимост и неизменна част от живота ни

 

Климатиците и охлаждащите системи отдавна престанаха да бъдат лукс, превръщайки се в необходимост. Идва лятото или студената зима и климатиците  стават най- важното изобретение направено някога от човека. Увеличава се търсенето и продажбите на климатици, а предлаганите възможности са изключително много. При това с привилегии като ниска консумация на ел. енергия, висока ефективност, както при охлаждане така и при отопление. Благодарение на развитието на технологиите и множеството подобрения  в последните години различните марки климатиците са оборудвани с най-нови и модерни функции. Като например отделяне на аромат, настройване на нивото на влажност, филтриране, опазване на околната среда, коефициент на енергийна ефективност.

Климатиците намират своето място във все повече домове. Най-икономичните климатици са инверторните и хиперинврторните. Произведени са с най-модерни технологии и са най-икономичните серии. Те могат да бъдат намерени в продуктовия каталог на световните лидери в  производството на различните марки климатици. Първоначалната инвестиция за такива климатици е по-висока, но се компенсира и отплаща многократно във времето.

Климатиците са необходимост и неизменна част от живота ни. Те ни спасяват от мъчителната жега и смразяващия студ, позволяват ни да водим  комфортен начин на живот. Всичко, което човек би поискал  след изморителен, тежък ден е да си отдъхне в добре охладения си или пък топъл дом.

марки климатици

1.Марка климатици Daikin – световен лидер на пазара на климатици

Държава: Япония
Оценка (2019):5.0

Тази японска марка климатици си е осигурила първото място в списъка за най-добрите в света. Японският производител на климатици Daikin няма нужда нито от реклама, нито от представяне. Компанията от световна класа разполага с мрежа от производствени мощности в Германия, Турция, Чехия и други страни. Те са най-търсени на световния пазар. Климатичното оборудване произведено от тях има отлични характеристики: непрекъснато подобряване на устройствата, адаптиране към съвременните битови и промишлени нужди, инверторно управление (не при всички модели, но в повечето), висококачествена филтрация, висока ефективност. Достатъчно е да споменем само това-средният експлоатационен живот на сплит системите е 105 120 часа непрекъсната работа, което е почти двойно по-дълго от това на конкурентите.

Друго тяхното оръжие  да победят всички останали марки, е въвеждането на Daikin инверторни  и хиперинверторни  климатици, който консумират много по-малко енергия. Освен ниския разход на ел.енергия  климатици Daikin имат системи за контрол на влажността в помещенията. Климатиците Daikin са уреди с максимален комфорт. Днес Daikin е признат за най-добрият производител на климатични системи и устройства.

Задължително трябва да се отбележи и загрижеността на японския производител за състоянието на озоновия слой. Поддръжници са на много екосъобразни дейности и иновации. Daikin беше една от първите компании, които прехвърлиха технологията си на безопасен (за атмосферата) фреон R410. Компанията стана известна и с преместването на монтажа на климатици от азиатските страни в Европа, което оказа положителен ефект върху качеството. С течение на годините, Daikin е призната за една добре управлявана и организирана дейност, която отговаря на всички световни и европейски стандарти за производство. Daikin ви дава надеждност и комфорт за дома, благодарение на инверторните технологии  и  най-новото постижение в хладилния агент R410. Както и висок годишен коефициент на енергийна ефективност (APF:5.80). Японците подобриха моделите си до едни от най-високите нива на ефективност при климатиците като цяло.

В обобщение

 

Когато експерти оценяват и разискват темата за най-добрите марки климатици, повечето от тях веднага споменават Daikin. Потребителите също потвърждават оценката на експертите, отбелязвайки ефективността им, тихата работа и многофункционалността на тази марка климатици. Като недостатък отбелязват единствено по-високата цена, която според нас абсолютно отговаря на качеството и си възвръща инвестицията многократно.

 

Има голямо съревнование между MITSUBISHI  ELECTRIC и DAIKIN за постигане на високи нива на енергийна ефективност на произвежданите марки климатици от двете компании.

 

 2.Mitsubishi Electric-висока надеждност, собствени изследвания

Държава: Япония
Оценка (2019): 5.0

Mitsubishi Electric е световен лидер в производството на климатици и климатични системи за жилищни, търговски и промишлени нужди. Техните  усилия да направят  живота “вътре” по- комфортен започва през 1921 г., с въвеждането на електрически вентилатор. Той веднага се превръща в хит, а малко повече от 10 години по-късно започват  да правят климатици. Предизвикателството за създаване на климатични системи, подходящи за Япония и за широки климатични условия ги довежда  до развитието на невероятно сложни, все по -здрави машини и системи. Такива, които могат да понесат  натоварване  при  постоянна употреба в почти всякакви климатични условия. И го правят тихо, енергийно ефективно и с минимално отрицателно въздействие върху околната среда, в  продължение на години и години наред.

Повечето професионални инсталатори на климатична техника и домашни потребители свързват марката Mitsubishi с най-висока надеждност. Климатици от този японски производител са инсталирани в домове по целия свят. Благодарение на строга система за контрол на качеството на всички етапи от производството, получават високоустойчиви с дълъг живот продукти. Всяка сплит система се тества в завода. Всички данни от теста се въвеждат в базата данни, след което се прави подробен анализ. Компанията провежда собствени изследвания, активно въвежда развитието на креативни инженери и дизайнери.

климатици

Предимства на климатици Mitsubishi

 

Mitsubishi Group работи върху своя корпоративен принцип за повишаване на своите технологии, услуги и творчески сили, като лидер в производството и продажбите не само на климатици и климатични системи. А също така и на електрически и електронни уреди, използвани в енергетиката, индустриалната автоматизация, информационни и комуникационни системи, домакински уреди и т.н.  В сферата на климатиците и климатичните системи Mitsubishi  Group е представена от Mitsubishi Electric и  Mitsubishi Heavy Industries. Марки климатици от най-висок клас с отлично качество, тихи и икономични.

Стабилната и безотказна работа при всякакви климатични условия прави Mitsubishi едни от най- предпочитаните марки климатици. Потребителите споделят още предимства като безшумна работа, надеждност и ефективно охлаждане. Изключително високо качество в съчетание с изискан дизайн на разумна цена. Хиперинверторните климатици от серията FH са ненадминати в пречистването на въздуха. Специалните им филтри и сензори улавят частички с микро и дори нано размери. Ефективно премахват бактериите, неприятни миризми и алергени от въздуха. Уникалната им функция за борба с плесента генерираща озон в плазмения електрод, също е водещо предимство на марки климатици Mitsubishi Electric.

3.Toshiba-най-добрите климатици в средната ценова категория

Държава: Япония
Оценка (2019):5.0

Другият лидер сред фирмите за климатизация е японската марка Toshiba. Зад гърба на компанията стоят 120 години неуморно развитие. Освен това охладителните системи са основната им дейност. Фокусирайки се върху климатиците, Toshiba успя да постигне значителен успех. Първата сплит система се е родила в сервизите на Toshiba. Това е първата компания, включила  инверторна технология в климатичните си системи още през 1981 г. и от тогава тя винаги е поддържала технологично предимство. Като световен лидер в областта на електрониката, Toshiba е решена да създаде най-високите стандарти за качество и иновации във всички отрасли, в които компанията е основен играч.

Предимства на Toshiba

 

Климатици Toshiba  комбинират две технологии, създаване на „DC Hybrid Inverter“, която автоматично избира най-добрия от двата  контролни метода, базирани на реалните условия в момента. Това решение осигурява висок капацитет само и когато това е необходимо, като същевременно минимизира текущите разходи. Компресора позволява приемането на охладител с високо налягане. Високата ефективност е очевидна в диапазони на ниска скорост на работа. Това намалява консумацията на ел.енергия, когато работи дълго в  стабилни условия.

климатициВ много студени зимни дни или пък в горещите летни дни марка климатици Toshiba DC инвертор използват PAM метод (Pulse Amplitude Modulation – ГОЛЯМА МОЩ), работещи като турбо в двигателя на кола. Тя определя компресора да работи при максимална мощност, осигурявайки бързо охлаждане, за да се постигне желаната температура в помещението, когато климатика е включен.
Когато условията са по-леки, използват PWM метод  (Pulse width modulation -ВИСОКА ЕФЕКТИВНОСТ)-помага за балансиране на скоростта на оборотите на компресора. Или висока скорост, когато е необходимо  бързо охлаждане, а бавна скорост, когато се поддържа стайна температура. Това е като круиз контрола в автомобила ви и води до значително по-малка консумация на ел.енергия.

Потребителите са привлечени от достъпната цена, която върви паралелно с високо качество и функционалност. Дават положителни отзиви и за лекотата на използване и издръжливост.

 

4.FUJITSU GENERAL-надеждна защита при скокове на напрежението

Страна: Япония
Рейтинг (2019): 5.0

Климатици Fujitsu General е водещ световен производител на климатична техника за помещения с различни размери и цели. Това е един от най-големите и известни производители на „интелигентни“ технологии в света. Под тази марка се произвеждат освен високотехнологични климатици за битова и полупромишлена употреба, а и  софтуер, електроника, хладилници. Fujitsu General към днешна дата -2019 г.,  предлагат най-новата инверторна технология, която гарантира максимална икономия на енергия, както и оптимален микроклимат в жилищен или индустриален район. Климатиците Fujitsu по никакъв начин не отстъпват на известните марки. Освен това, едно от важните предимства на климатиците на тази компания е надеждната защита на климатичните системи от пренапрежения. Именно от тези проблеми на вътрешните електропреносни мрежи страдат много скъпи сплит системи.

Комфорт и грижа с интелигентните климатици Fujitsu General

 

Енергоефективните климатични системи Fujitsu осигуряват комфортен климат на закрито и не вредят на околната среда. Климатици Fujitsu се грижат за хората и околната среда. Широката гама от оборудване включва модели за големи офиси и компактни офиси, за просторни дневни и детски спални. Климатиците Fujitsu увеличават комфорта на закрито: моделите от стена до таван – колонните климатици, са оборудвани с автоматична система за почистване на филтрите. А монтираните на стената модели имат усъвършенствана система за пречистване на въздуха.

Ефективността на всички модели е максимална, а консумацията на енергия е сведена до минимум. Те имат широка гама от функции и висока производителност, нисък шум и дизайнерски стенни модели. Независимо от типа, всички съвременни климатични и вентилационни системи на Fujitsu General са оборудвани с функция, която разпознава дали човек присъства в стаята или не. Каква е неговата дейност и дали директна слънчева светлина навлиза в помещението, което намалява консумацията на енергия с 65%. Високата производителност, оптималната работа и лекотата на използване са основните предимства на марка климатици Fujitsu General.

5.Panasonic-ненадминат комфорт във вашия дом

Страна: Япония
Оценка (2019): 5.0

марки климатици

 

Японската марка климатици Panasonic се произвеждат повече от половин век за битова и промишлена употреба, като постоянно подобряват показателите за надеждност и производителност, повишават функционалността. С тази марка можете да избирате модели и в трите ценови категории. Сега Panasonic произвежда енергийно ефективни сплит системи с йонизатори на въздух, катехинови филтри за пречистване на въздуха и кислородни генератори. Марката климатици Panasonic съчетава високо качество, отлична производителност, съвременни технологии и интелигентен дизайн. Модерните интелигентни инверторни сплит системи, са разработени от водещи японски инженери, за да създадат ненадминат микроклимат във вашия дом. Климатици Panasonic са комбинация от стилен и екологичен дизайн и интелигентни технологии, които правят живота ви възможно най-комфортен. Сплит системите са оборудвани с надеждни инверторни компресори, работещи с екологично чисти хладилни агенти.

климатици

По-чисто бъдеще с марка климатици Panasonic

Усъвършенстваната инверторна технология (INVERTER) и еко-сензорът ECONAVI намаляват загубите на енергия, осигурявайки значителни икономии. Уникалната система Econavi е с интелигентни еко-сензори за регулиране на работата на устройството. В зависимост от присъствието на хора в помещението, нивото на активност и движение, както и интензивността на слънчевата светлина. Такава система има 5 функции за пестене на енергия и осигурява оптимална работа на климатика и дълъг експлоатационен живот. В по-прости модели, моносензорите Econavi и сензорите с двойно движение са инсталирани за откриване на непродуктивна работа и намаляване на консумацията на енергия

А усъвършенстваната система за пречистване на въздуха nanoe-G почиства въздуха и подобрява вашата среда като деактивира 99%  бактериите и вируси, уловени във филтъра. Тя използва нано-частици, които действат върху вредните микроорганизми (бактерии, вируси и спори на плесени) във въздуха и върху филтърните повърхности. Такава система лекува въздуха и предпазва хората от възможни заболявания. Ефективност на почистване до 99%. Системите за разделяне на Panasonic предлагат различни филтри и сензори за пречистване на въздуха – противогъбични, Super alleru-buster, Patrol сензор, e-ion APS. Също така климатиците са оборудвани с функцията за премахване на миризми. По-чисто бъдеще е възможно с марка климатици Panasonic!

В заключение

Опитахме се да съберем и класифицираме наистина най-добрите марки климатици. Основната им функция – охлаждане в жегата и отопление през зимата – всички те, от премиум моделите до бюджетните решения се представят перфектно. Всички тези марки климатици имат високи оценки на енергийна ефективност. Това означава, че ви предлагат възможност за затопляне и охлаждане на дома ви възможно най-евтино.Използвайте нашата класация, когато купувате климатик – и нека горещото време и студа вече не ви притесняват!

Ако имате колебания при избора или се нуждаете от допълнителна консултация, не се колебайте да се свържете с нас. Фирма “МУЛТИ-КЛИМА” ЕООД  е тясно специализирана в областта на климатизацията, с дългогодишен опит в продажбата на климатици. Независимо дали търсите климатик за малка или голяма площ, сплит, мултисплит или професионални климатични системи, нашият екип с радост ще Ви помогне да вземете най-доброто решение за Вашите нужди. Ще вземем предвид вашите уникални изисквания, ще помислим за текущите експлоатационни разходи, поддръжка, части, енергийна ефективност и дълъг експлоатационен живот на климатика. Закупуването на климатик е инвестиция за бъдещето. Ще ви консултираме за оптималния и правилния избор между огромния асортимент от климатични системи и климатици на водещите производители. Целите ни са да удовлетворим представите и желанието на клиента за комфорт и уют.

Един отговор за “Топ марки климатици в света”

 1. Катерина каза:

  Здравейте,
  искам да закупя климатик за домашно ползване-охлаждане и топлене на помещение с размери 5х7х2,5м.
  Помещението е средно изолирано
  Какво бихте ми препоръчали като най-оптимални съотношение цена -качество-икономичност
  Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *