Проблеми с климатици варна и профилактика на климатици

Един от най-често срещаните  проблеми при климатици варна  е тяхната неправилна експлоатация и неправилната профилактика на климатици. Ако вашият климатик е включен, не забравяйте да затворите всички прозорци и вратите към други помещения на дома ви. Ако не го направите климатикът ще работи повече, за да навакса температурната разлика от другите помещения, което води до по -висок разход на електроенергия. Изключително важно и да сте избрали правилния размер и капацитет на охлаждане за  квадратурата на помещението. Климатици варна с прекалено силна охладителна мощност ще бъдат неефективни в работата си в малко помещение  и ще ви излезе твърде скъпо. Ако  е твърде малък за квадратурата също  няма да работи задоволително . Важно е също климатикът да бъде монтиран на сенчесто място, по възможност на източна или северна стена без пряка слънчева светлина, която да затруднява работа му.

климатици варна

 

Други често срещани проблеми при вече поставени  климатици варна  са в резултат от погрешна инсталация и монтаж , лошо сервизно обслужване и неадекватна профилактика на климатици . Неправилният монтаж на климатици може да доведе до спукани тръби и нисък въздушен поток. Много пъти, зареждането на хладилен агент- фреон  в системата  не съответства  на спецификациите на производителя. А  ако това не се извърши правилно по време на монтажа, се нарушава ефективността на климатици варна.  Неквалифицирани сервизни техници често не успяват да намерят проблем в  заредения  хладилен агент и дори влошават  съществуващия вече проблем, чрез добавяне на хладилен агент към една система, която вече е пълна.  За това е много важно да знаете какво да поискате, когато наемате техник или сервиз за профилактика на климатици. Много е важно поне веднъж годишно да се прави проверка на количеството фреон в системата. Загубата на дори 10 процента хладилен агент води до повишаване на разхода на електричество и ненужно затормозяване и  износване на климатика.

профилактика на климатици

 

Неправилната поддръжка на климатици варна е друг често срещан проблем.

Ако допуснете  филтрите  и торбините на  климатика  да се замърсят, климатикът няма да  работи добре. Замръсените топлообменници на вътрешното и външното тяло затрудяват работата на  компресора и това води до  преждевременни повреди  на климатици варна. Води също  и до повишаване разхода на електроенергия и намаляване ефективността на климатици варна.  Филтрите на климатици варна трябва да се почистват поне два – три пъти месечно. Така  гарантирате свободния приток на въздух до външния топлообменник, улеснявате   работата на климатика и ще си осигурите по-добро качество на въздуха, който дишате.  Това разбира се не означава ,че трябва да отмените годишната профилактика на климатици. Замръсените и неподдържани  филтри могат да нанесат много сериозни щети на климатици варна. Например до пробив в охладителната система и изтичане на фреона, понякога дори и до проблем в комресора, които не подлежи на ремонт.

 

Нередовна профилактика на климатици може да доведе и до дренажни проблеми.
При професионално извършена профилактика на климатици, се поклиматици варна 1чиства ваничката на вътрешното тяло на климатика. Ако това не бъде направено може да доведе до теч в стаята, където е монтиран климатика. Трябва да се провери изтичането на конденза да е правилно т.е да е спазена нивелацията,  да няма запушени дренажни маркучи, които могат да предизвикат много неприятни проблеми.

 

Друг фактор, който е от значение за ефективната работа на климатици варна е избирането на адекватна температура за охлаждане на помещението спрямо температурата навън. Например навън е 30 -34 градуса , а вие задавате температура на вашия климатик 18-19 градуса, така единствено излишно ще затормозите работата на климатика си. Разликата в температурата не трябва де е повече от 10 градуса. А ако искате бързо охлаждане може да се възползвате от функцията за бързо охлаждане   натискайки бутон“ Turbo” или “ Powerful” , която повечето от инверторни климатици варна имат.

профилактика на климатици 1

 

Екипът на  Мулти -клима ЕООД е  на разположение на Вас нашите настоящи и бъдещи клиенти , предоставяйки услугите си за оценка, проверка, профилактика на климатици  и поддръжка на всички видове климатици.  Фирмата ни предлага пълен пакет от услуги, който включват  професионална консултация, продажба, бърз и качествен монтаж, удобен сервиз, профилактика на климатици и след гаранционно обслужване.  Нашата цялостна услуга дава на клиентите ни  подробна оценка на техните  климатици, редовно и  през цялата година, проверявайки ги  за евентуални проблеми, преди да се стигне до там ,че да ви коства скъпо. Просто се свържете с нас още  днес за повече информация или да си запазите час.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Обади се сега

0898/677-962

052/460-060

* за консултация или безплатна информация