Как да използваме най – ефективно климатици варна

През лятото и особено в периода на летните горещини, климатици варна се считат за неразделна част от всяко домакинство и работното място. Как можем да работим с нашите климатици варна ефективно? Има ли начин за по-икономично използване на климатици? Отговорът е, че това е възможно! Сдобивайки се с какъвто и да е уред е задължително да знаем как да работим с него, какви екстри и възможности ни дава.  Ако знаем правилния начин  можем да работим с нашите климатични системи  без да се боим за консумацията на електроенергия.

Вероятно в един момент прибирайки се в задушния си дом след дълъг и горещ летен ден  сте се зачудили : Наистина ли се пести енергия  и пари като  изключваме  климатици варна, когато ни няма през лятото? Или е по-добре да го оставите да работи, за да поддържа умерено хладна къщата през целия ден и  да не харчите излишни киловати при стартирането му всеки път, за да достигне до комфортната температура?

Living_Room2

За разлика от зимния режим на работа, когато използваме климатици варна за отопление, през лятото в режим на охлаждене, не е добра  идея  вашите климатици варна да се оставят да работят цял ден.

Митът: Оставянето на вашите климатици варна да работят през целия ден ще ви помогне да спестите пари в дългосрочен план, като  не се налага да го включвате всеки път и при стартирането  да се харчи повече електроенергия докато влезе в нормален режим на работа. Абсолютно невярно!

Ако вие оставяте  климатици варна да работят през целия ден в никакъв случай не ги използвате ефективно. Оставяйки го да работи  дори, когато не сте вкъщи  води до по-високо потребление на енергия през лятото. Може би си мислите, че това е загуба на енергия  да включвате и изключвате  климатика, но това ще ви спести значително количество пари и помага на климатици варна да работят по-ефективно. Оставянето в работен режим  през целия  деня също е и  по-вредно за вашата климатична система. Ще видите колко  години ще  добавите към живота на вашата система, ако я използвате само когато е необходимо, вместо да се разчитате на суеверието, че постоянно течаща система е по някакъв начин от полза. Откажете се от  този навик сега  и  ще забележите разликата в сметките Ви  за електроенергия .

save-energy

 

Поддържането на постоянна температура през лятото е много по-трудно за климатици варна, отколкото когато работят с  пълен капацитет. Може да ви изглежда, че климатици варна консумират повече енергия, за да охладят помещението, но климатици варна работят най-ефективно, когато работят с пълни мощност, вместо да работят на по-кратки периоди в  по – ниска мощност, за да се поддържа постоянна температура през целия ден.

 

Ако искате бъSplit-AC-system-e1434395083635рзо охлаждане или затопляне  може да се възползвате от функцията “Turbo” или “ Powerful” на вашите климатици варна. С тази екстра климатици варна усилват максимално изходящия си капацитет, за да стигнат до желаната температура възможно най-бързо и за най-кратко време.

 

 

 

Преди да заспите, включете функцията  нощен режим на вашите климатици варна. В режим на сън, климатици повишават нивото на желаната вътрешната температура автоматично с 1 градус след 30-та минута, след час с 2 градуса, осигурявайки ви комфортна среда необходима за човешкия сън и  след известно време климатика се изключва. По този начин, ще ви е комфортно по време на сън, без да харчите пари и без  да се разболеете. В режим на сън климатици варна работят с възможно най-ниски обороти на вентилатора намалявайки нивото на шума.WH_Etherea_5

 

За да работят  климатици варна  възможно най – ефективно и икономично трябва да сте добре запознати с тяхната функционалност и да спазвате някои  изисквания. Например правилно зададената температура, температурни колебания в помещението, поддръжка и почистване  на  климатици варна. тук да сложа линкове към предната статия

 

Климатици варна  трябва да са избрани  по такъв начин, че да се осигурят  възможно най-добрите условия за вашето жилищно или офис  пространство и през лятото и през зимата.  Човешкото тяло може лесно да се адаптира  към условията на външната среда, ако температурата в помещението следва конкретни граници. Тази  температури трябва да бъде 25-28 °градуса  в режим на работа охлаждане, а  в режим на работа отопление  21-24 °градуса. Специален случай е когато има  бебета или малки деца в стаята. По време на лятното часово време, ние трябва да го поставим в горната граница на температурата при 28 ° . Когато ние не определяме температури спазващи тези граници, ние създаваме неблагоприятни  условия за нашето  тяло. Усещането за топло и студено е по-силно, ако вътрешните условия са много по-различен и резки от външните. Температурната разлика между вътрешни и външни условия трябва да е между 10-15 °.

air-conditioning

 

Съвременните и модерни  климатици варна  имат много екстри и функции в зависмост от модела.  Например като сензори за движение, комфортен режим на заспиване с шумолене на листа за добър сън и релакс, антибактериални филтри, 3 D въздушен поток, топъл старт, икономичен режим и много други.

Ако желаете вашите  климатици варна  да имат дълъг живот,  да се грижат за вашият комфорт и уют и вие също трябва да  полагате грижи за тях и да сте запознати как да ги използвате най – рационално и ефективно. Много важна част от грижата и поддръжката на вашите  климатици варна  е редовната годишна  профилактика.

pic2

 

Екипът на  Мулти -клима ЕООД е  на разположение на Вас нашите настоящи и бъдещи клиенти , предоставяйки услугите си за оценка, проверка, профилактика на климатици варна   и поддръжка на всички видове климатици.  Фирмата ни предлага пълен пакет от услуги, който включват  професионална консултация, продажба, бърз и качествен монтаж, удобен сервиз, профилактика на климатици варна  и след гаранционно обслужване.  Нашата цялостна услуга дава на клиентите ни  подробна оценка на техните  климатици варна, редовно и  през цялата година, проверявайки ги  за евентуални проблеми, преди да се стигне до там ,че да ви коства скъпо. Просто се свържете с нас още  днес за повече информация или да си запазите час.

 

Един отговор за “Как да използваме най – ефективно климатици варна”

  1. BGR каза:

    Здарвейте! Статията, която сте написали ми беше много полезна! Благодаря за помоща! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *