Какви климатици си заслужава да закупите?

Когато трябва да направим избор да закупим климатици, това е най – задавания и важен въпрос с, които се сблъскваме. Не толкова лесен въпрос и с повече от един отговор. Дори и да нямате представа коя компания прави най-добрите марки климатици, сте чували най-известните имена в климатичната индустрия – Fuji Electric, Fujitsu , Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy Industries, Daikin, Toshiba, Hitachi ,  Midea, Panasonic,  LGТова са известните марки климатици, които са се наложили и доминират на пазара. Следващият важен въпрос след марката е: Кой модел климатици е най – подходящ за вашите нужди? Всички тези високо качествени марки имат три основни функции, които ги правят по-изгодна покупка. Това са и трите най – важни неща, които вълнуват повечето потребители при закупуването на климатици:

  • Висока енергийна ефективност
  • Много тихо работещи  вътрешни и външни тела
  • Гаранцията

Разбира се, гаранционното и сервизното обслужване е много важно. Всички известни марки имат добро гаранционно и сервизно  обслужване. В климатичната индустрия  има пикови периоди. Например разгара на лятото и студените зимни месеци, когато работят по 24 часа в продължение на седмици. Тогава може да възникнат проблеми и повреди. Но не забравяйте, че избора на качествена марка  е много по-малко вероятно да ви създаде проблеми. Покупката на климатици е решение в дългосрочен план. За това е толкова важно, разумно да изберете вашите климатици и монтажници. Компромисите с качество, монтаж  и марка, в последствие може да доведат до чести ремонти и много непредвидени разходи. Качеството и надежността на избрания продукт е от изключително значение за дългия му експлоатационен живот.
В наши дни пазара е залят от  много, много евтини и некачествени марки климатици. Голяма част от тях дори нямат след гаранционно обслужване и трява да се избягват. Често хората избират по – евтини и за сметка на това некачествени климатици, за да спестят пари. В последствие се оказва,че на са доволни и остават разочаровани заради непредвидените високи разходи за ремонти.

Получаваш това, за което плащаш при закупуване на климатици

Ако сте се спрели на по-евтини марки или конвенционални климатици пред избора на високоефективни  инверторни, тогава разхода ви за електроенергия ще бъде по – голям. Конвенционалните  работят на пълни обороти, докато постигнат зададената им температура. Това съвсем не е икономичен режим на работа. Докато при  инверторните, компресорите са по -усъвършенствани с плавно, цифрово регулиране на мощността. Работят с много по – ниска консумация на електричество. Използвайки енергийната им ефективност спестявате пари в дългосрочен план. Това напълно заслужено оправдава по – високата им цена в сравнение с конвенционалните.

Всички големи марки климатици като  Fuji Electric, Fujitsu, Mitsubishi, Daikin и т.н имат високи оценки на енергийна ефективност. Това означава, че всички те ви предлагат възможност за затопляне и охлаждане на дома ви възможно най-евтино. Също така имат  имат свои собствени характеристики, които ги  разграничават от останалите. Затова, ако търсите нещо повече от трите основни функции си струва като погледнете различните функции на всяка марка.

Например висококачественият  инверторен модел FUJI ELECTRIC RSG-12LLCC NEW на японската компания  Fuji Electric климатици, гарантира висока надежност на отлична цена. Отличава се с висока мощност и отличен  клас на енергийна ефективност: на  охлаждане –  A ++  и  на отопление – A. Годишна консумация на енергия за охлаждане  180  kWh/a  и  за отопление 1179 kWh/a. Отличава се с  лесна поддръжка, икономичен  и мощен режим на работа,  ниско звуково ниво.

 

 

Съществуват и някои други съображения, които най-вероятно потребителите няма да знаят. Например някои марки климатици предлагат максимално разстояние между вътрешния и външния модул от 3 до 5 метра. Стандартните битови климатици имат тръбен път 3 метра и количеството охлаждащ аген – фреон е за толкова. Когато е над 3 метра е необходимо доливане на фреон в климатици, за да се гарантира оптималната ефективност и капацитет. Повече фреон означава повече разходи. Парите, които смятате,че спестявате при закупуването на климатици, може да ви струва повече в края на краищата.  

Една от най-големите световни компании за климатици Daikin води  в нововъведенията, като използва революционния  фреон R32, който е най-балансирания фреон до сега. Този вид фреон патентован от Daikin  гарантира ниски въглеродни емисии  и никаква опасност за озоновия слой на планетата.

 

Всички големи марки, споменати тук и в нашият сайт се открояват висока енергийна ефективност, гарантирано качество и отлични функции.  Ако се придържате към добре познатите имена, вероятно няма да имате проблеми с работата на климатика ви и той ще има дълъг експлоатационен живот. Марките, които трябва да се избягват са измамно евтините. Те са евтини по някаква причина! Ниската цена трябва да ви говори за ниска надежност и наличие на проблеми. Тя е индикатор, че са направени компромиси било то при проектирането,  производството, ниската им степен на икономичност, недостатъчен капацитет и т.н. Не збравяйте, че компромиса с евтин климатик може да стане причина за неразумно изхарчени пари.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
Обади се сега

0898/677-962

052/460-060

* за консултация или безплатна информация